van Gent elektroservice BV logo

Netwerkbekabeling

Netwerkbekabeling wordt in het algemeen gebruikt voor de verbinding van hoofdcomputer (server) met de computer op de werkplek en/of voor de telefooncentrale met het telefoontoestel.

Door gebruik te maken van een netwerk, wordt men flexibel wat betreft de werkplekken. Het wordt dus makelijker om iemand van werkplek te laten verhuizen met toch hetzelfde telefoonnummer of computerverbinding. Het is dan belangrijk om op iedere mogelijke werkplek aansluitingen te hebben.

Het principe is als volgt:
Op een centraalpunt in een gebouw wordt een patchkast of een klein patchrek geplaatst, hierin of bij wordt een hoofdcomputer (server) en/of een telefooncentrale geplaatst. Vanaf de patchkast worden de kabels naar de werkplekken gelegt waarna er een speciale zogehete RJ-45 connector aan beide zijden van de kabel wordt gemonteerd.

De meest gebruikte kabel voor verbindingen is UTP kabel (Unshielded Twisted Pair) niet afgeschermde getwiste paar. Er bestaan uiteraard ook afgeschermde soorten, zoals bijvoorbeeld STP of FTP ( Shielded of Folied). Deze laatst genoemde kabel soorten zijn minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Ook worden de kabels onderverdeeld in categorieën wat weer betrekking heeft op de dataoverdrachtsnelheid. Op dit moment is meest gebruikte categorie Cat 5e, maar ook Cat 6 of hoger komt steeds vaker voor. van Gent elektroservice utp-bekabeling.

U kunt bij ons terecht voor het leggen van de bekabeling tot het volledig gecertificeerd opleveren van een netwerk. 

Neem contact met ons op

van Gent elektroservice BV
Uilenkade 52
3336 LP Zwijndrecht
Tel. 078 - 629 06 16
mail@vangentelektroservice.nl